Heraanleg voetpaden Ieperstraat : de stad gunt de opdracht voor het heraanleggen van de voetpaden in de Ieperstraat aan de firma Hoebenschot uit Lichtaart. De prijs bedraagt 10.175,51 euro. In 2015 liet het stadsbestuur de voetpaden in de Engelse wijk heraanleggen. De heraanleg van de voetpaden in de Ieperstraat werd uitgesteld wegens de bouw van de nieuwe kOsh-campus. Nu het schoolgebouw af is, kan de heraanleg van start gaan.

Fietsroosters in plantvakken Engelse Wijk

Bij de heraanleg van de Engelse wijk koos de stad ervoor om grote boomvakken te plaatsen die het autoverkeer in de wijk afremmen. Dit werkt en de stad wil dit zo behouden. Met de opening van de nieuwe school is het immers belangrijk om het fietsverkeer zo veilig mogelijk te laten verlopen. Toch wil de stad het fietscomfort nog verhogen. Om te onderzoeken hoe dit het beste gebeurt, plaatste de stad enkele maanden geleden twee proefopstellingen in de Bergenstraat. Na evaluatie beslist de stad om de biggenruggen in de Engelse wijk te verwijderen en alle boomplantvakken uit te rusten met een fietsrooster.

Tussen het fietsrooster en de rijweg komen er signalisatiepaaltjes zodat enkel fietsers gebruik kunnen maken van de extra ruimte. Het autoverkeer wordt nog steeds afgeremd door de slalombeweging. Het rooster heeft een anti-sliplaag en is een meter breed.

Grabbelpas recycleert

In de kerstvakantie, van dinsdag 27 december tot vrijdag 6 januari, kunnen kinderen van 3 tot 12 jaar deelnemen aan de Grabbelpas. Alle activiteiten draaien om recycleren. Oud wordt nieuw, gebruikt wordt hergebruikt en afval wordt sjieken bal! Het volledige programma vindt u binnenkort terug op www.herentals.be/grabbelpas. De inschrijvingen voor de Grabbelpas starten op maandag 5 december om 17 uur, zowel online als aan de balie van de jeugddienst in het Stadspark. Vanaf dinsdag 6 december kunt u ook telefonisch inschrijven.

Informatievergadering over bedrijfsomgeving Herentals-Oost

Het stadsbestuur en IOK voerden een onderzoek naar de ontwikkelingsmogelijkheden van Hannekenshoek, Vennen, Aarschotseweg, Dikberd, Geelseweg, Langepad en Noordervaart. Hierbij werden nieuwe stedenbouwkundige richtlijnen uitgewerkt. Het stadsbestuur en IOK lichten deze richtlijnen toe aan de bewoners, eigenaars en zaakvoerders van het gebied tijdens een infovergadering. De vergadering vindt plaats op maandag 5 december om 19 uur in de foyer van cc 't Schaliken (Grote Markt 35).

Wereldkalenders voor lagere scholen

Het stadsbestuur en de Derdewereldraad schenken Wereldkalenders en abonnementen op het tijdschrift Wereldreis aan de lagere scholen van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. De kalender en het tijdschrift zijn uitgaven van 11.11.11. Ze laten de kinderen op een aangepaste manier een reis rond de wereld maken zodat ze zich bewust worden van het bestaan van de derde wereld.